Kuntoilu, hieronta, lisäravinteet


 

 
Pekan omaksi kuntoiluksi riittää reipas kävely koiran kanssa lähimetsässä. Ikinä ei ole tullut kuntosalilla käytyä eikä mitään proteiinijauhetta syötyä. Poika sen sijaan käy vaimonsa kanssa ahkerasti kuntosalilla. Pekka kerran kysyi, että mitä urheilulajia te siellä harjoittelette. Poika harrastaa kuulemma kehonrakennusta ja vaimon laji on fitness. Niihin molempiin kuuluu kuntosaliharjoittelu oleellisena osana. Kuulemma löytyisi netistä paljon tietoa kuntosaliharjoittelun aloittamisesta Pekallekin, esim. www.tri-cajuns.org. Pojan mielestä se olisi hyvä ja turvallinen harrastus iäkkäämmällekin miehelle.  Ja nuo molemmat käyvät myös usein hierojalla Oulussa. Kuulemma hieronta Oulu -seudulla on parempaa kuin etelämmässä. En ole vielä keksinyt miksi ne parhaat hierojat siellä olisivat. Lisäksi pitää noudattaa tiukkaa ruokavaliota ja sen lisäksi syövät niitä kaikenmaailman proteiineja ja lisäravinteita. Harjoittelun jälkeen juovat palautusjuomaa. Aikamoista touhua, tuumasi Pekka, kyllä ruisleipä ja kaurapuuro ovat paljon parempia. Toisaalta hierojalla käynti on kyllä aina hyväksi, siellä Pekka on itsekin käynyt aina silloin tällöin. Tekee hyvää jumissa oleville lihaksille ja nivelille kun niitä välillä ammattilainen laittaa järjestykseen. Suomessahan koulutetun hierojan titteliä saa käyttää vain oikean koulun käynyt hieroja. Hierojakouluja on useita, kuten vaikkapa Helsingissä oleva www.suho.fi.
Hierontaan hakeudutaan usein oma-aloitteisesti ja toinaan myös lääkärin lähetteellä. Hieronnasta odotetaan hyötyä tai ainakin positiivista vaikutusta useisiin eri ongelmatilanteisiin. Rentouttava ja stressiä pienentävä vaikutus yhdessä hyvän olon tunteen kanssa ovat monille riittävä syy hierojan käsittelyyn hakeutumiselle. Lihaksiston lämmittely, aineenvaihdunnan tehostuminen ja verenkierron parantuminen ovat myös tyypillisiä hieronnan vaikutuksia.
Useasti hierontaan hakeudutaan myös lihaskireyksien laukaisemiseksi, arpikudosten pehmentämiseksi, tiettyjen vammojen hoitamiseksi ja liikeratojen laajuuden lisäämiseksi.
Lääkärikin kehui Pekan terveyttä erinomaiseksi ikäänsä nähden, käski jatkaa samalla linjalla ravinnon ja liikunnan suhteen niin ei tarvitse vielä pitkään aikaan hakeutua minkään invapalvelun asiakkaaksi. Kaikenlainen liikunta kun tekee hyvää sydämelle, keuhkoillle, verisuonille ja aivoille. Siihen kun vielä lisätään viisas ravinto niin siinä on kaikki ainekset pitkään elämään ja nimenomaan vielä laadukkaaseen elämään, lisätietoa thepvsc.com. Ja ihan jos maalaisjärjellä ajattelee niin noinhan se asia on. Ei sitä ryyppäämällä ja rellestämällä voi kovin kauaa pysyä hyväkuntoisena, ainakaan vanha ihminen. Lisäksi kannattaa ottaa kaikki hyöty irti jokapäiväisestä elämästä kuten pihatöistä ja vaikka autonrenkaiden vaihdosta. Molemmissa saa raitista ulkoilmaa ja joutuu kuormittamaan lihaksia jatkuvasti. Tuo on ainakin Pekan mielestä huomattavasti mielekkäämpää kuin jossain kuntosalilla huhkiminen. Autoilun ja liikunnan yhdistämisestä voi lukea vaikka movingsdforward.com. Ja paljon muitakin arkipäivän asioita voi ottaa ihan ulkoilun ja liikunnan kannalta, eikä mieti niitä niinkään pakollisena työnä.
 

 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com