Verkkopankki matkoilla mukana


 

 

Oltiin maamiesseuran porukalla Tallinnassa matkoilla. Hieno kaupunkihan se Tallinna on turistin näkökulmasta. Jonkun verran tietysti häiritsee ne liikaa nauttineet suomalaismatkailijat. Mutta siellä huomattiin miten kätevä on kun voi verkkopankkia käyttää älypuhelimella missä vain. Seuran varapuheenjohtaja Tepolla oli unohtunut vesilaskun maksaminen ennen matkalle lähtöä. Ei raukka pystynyt keskittymään matkailuun ja rentoutumiseen kun mietti vaan, että käykö vesilaitos kääntämässä hanat kiinni. Tepolla oli onneksi verkkopankkisovellus kännykässä, mutta ei höppänä keksinyt sitä käyttää ennen kuin joku asiasta mainitsi. Näin sai turisti asiansa hoidettua ja matkailu jatkui.
Mutta kyllä kätevä on tuo internet ihan turistia ajatellen. Kaikki matkat saa nykyään kätevästi varattua netistä ja samalla voi katsella paljon lisätietoa kohteesta. Hyviä valokuvia on netti pullollaan. Ensi talveksi suunniteltiin matkaa Leville Lappiin. Kaikkia kuitenkin kiinnostaa nähdä Lapin luonto talvella. Tarkoitus oli vuokrata moottorikelkat koko porukalle ja lähteä oikein kunnon moottorikelkkasafarille katselemaan tuntureita ja Lapin ainutlaatuisia maisemia. Netistä löydettiin hyvä paikka vuokrata kelkat, sijaitsee ihan Levin keskuksen kupeessa: www.tokkasafaris.fi/.
Ja paljon muutakin hyödyllistä löytyi netistä matkaa suunnitellessa. Emännän matkalaukku oli päässyt hajoamaan ja ihan lähikaupasta ei matkalaukkua löytynyt. Oltiin jo lähdössä isolle kirkolle matkalaukkua ostamaan, mutta poika neuvoi katsomaan netistä. Siellä olikin kätevä vertailla eri laukkumalleja ja hintoja. Sopiva matkalaukku vaimolle ostettiin netistä. Innostuin samalla katselemaan itselle uutta reppua matkaa varten. Oma laukku on vielä hyvässä kunnossa, mutta kunnollista reppua minulla ei tuohon tarkoitukseen ollut, joten piti penkoa reput läpi netistä ja sopiva kyllä löytyi.
Se mikä eniten hämmästytti tuolla Tallinnassa oli seuramme sihteerin Mirjan huikea kielitaito. Puhui sujuvasti englantia kaikkien ulkomaalaisten kanssa. Piti ihan kysyä, että missä on oppinut noin hyvin puhumaan. Sanoi opiskelleensa netissä parikin englannin kurssia ja hyvin oli englannin oppi päähän tarttunut. Antoi osoitteen minullekin jos haluan oppia paremmin englantia, https://puhuenglantia.fi/.
 

 


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com