Hautajaisjärjestelyt


 

 
Kyllä vanhan ihmisen pitää jossain vaiheessa jo ymmärtää, että lähtö on tulossa ja siinä vaiheessa kannattaa alkaa jo miettimään omia hautajaisiaan. Hyvissä ajoin pitää olla yhteydessä hautaustoimistoon ja suunnitella kaikki mahdollisimman valmiiksi, jotta omaiset pääsevät sitten helpommalla, eikä tarvitse itse stressata asioista viimeisenä päivänä. Pekka oli jo ehtinyt tutustumaan monien eri maiden hautajaistapoihin, josko niistä voisi ottaa ideoita omiinkin hautajaisiin ja kertoa hautaustoimistolle toiveitaan näihin liittyen. Arkkujakin Pekka oli jo katsellut valmiiksi Vantaan hautaustoimistojen kotisivuilta www.tikkurilanhautaustoimisto.fi/ ja www.hautaustoimistobieder.fi/.
Esimerkiksi hautajaiset Vietnamissa: buddhalaisuus on yleisimmin harjoitettu uskonto, mutta useimmat hautausmenetelmät eivät ole samansuuntaisia kuin buddhalainen uskonnonharjoitus. Kuolleen ruumis siirretään rakastetulle talolle ja asetetaan kalliiseen arkkuun. Keho pysyy yleensä noin kolme päivää, jolloin ihmisille on aikaa käydä ja laittaa lahjoja. Tämä johtuu vietnamin uskomuksesta, että kuolleiden olisi ympäröitävä heidän perheensä. Tämä usko menee niin pitkälle, että siihen sisältyy myös taikausko. Jos joku kuolee vietnamilaisessa kulttuurissa, heitä ryntäävät kotiin sairaalasta, jotta he voivat kuolla siellä, koska jos he kuolevat pois kotoa, uskotaan olevan huonoa onni ottaa ruumis kotiin.  Monet palvelut pidetään myös vietnamilaisissa hautauskäytännöissä. Yksi pidetään ennen kuin arkku siirretään kotoa ja toinen pidetään hautauspaikassa. Rakastetun hautaamisen jälkeen temppeli poltetaan hautausmaalla ja kunnioitusta kunnioitetaan kaikille läheisille haudoille. Tämän jälkeen perhe ja ystävät palaavat kotiin ja nauttivat juhlaa juhlimaan äskettäin lähteneitä. Jopa kun kuolleen on haudattu, kunnioitus ja kunnia jatkuvat. Ensimmäisten 49 päivän hautaamisen jälkeen perheellä on muistopalvelu joka 7. päivä, jolloin perhe ja ystävät tulevat takaisin yhdessä rakastamansa elämän elämään. Tämän jälkeen he tapaavat uudelleen 100-vuotispäivänä kuoleman jälkeen, 265 päivän kuluttua kuolemasta, ja lopulta he kokoontuvat heidän rakastamansa kuoleman vuosipäivää, koko vuotta myöhemmin, jatkaakseen juhlia kunniakas elämää heidän äskettäin lähteneensä. Hyviä hautaustoimistoja ja hautaustapoja on myös Aasiassa, niistä lisää www.reshma2010.com/page13.php.
Afrikkalaiset hautajaiset: Muinainen Egypti, Afrikkalaiset hautajaiset ovat yleensä avoimia monille vierailijoille. Joskus järjestäjänä on hautaustoimisto, mutta ei läheskään aina. Asuinrakennusten lattialla kuolleiden hautaaminen on ollut jossain määrin yleistä Afrikan kulta-rannikolla. Seremonia riippuu perimätiedon etuoikeudesta, jonka kuolleen kuului. Hautajaiset voivat kestää jopa viikon. Toinen tapana, eräänlainen muistomerkki, tapahtuu usein seitsemän vuoden kuluttua henkilön kuolemasta. Nämä hautajaiset ja erityisesti muistomerkit voivat olla erittäin kalliita kyseiselle perheelle. Nauta, lampaat, vuohet ja siipikarja voidaan tarjota ja kuluttaa sitten. Ashanti ja Akan etniset ryhmät Ghana tyypillisesti pukeutuvat punaiseen ja mustaan hautajaisten aikana. Erityisten perheenjäsenten tavoin hautajaiset juhlitaan laulamalla ja tanssilla kuolleen elämään. Jälkeenpäin Akan pitää yllä hauskaa hautajaiskulun ja hautaamisen voimakkailla surunäytöksillä. Muita hautajaisia Ghaniassa pidetään viivyttelijän kanssa, joka on värillinen ja muotoiltu tiettyjen esineiden, kuten kala-, rapu-, vene- ja jopa lentokoneiden, mukaan. Keshi Kwei-puusepäntyöpaja Teshie, joka on nimitetty Seth Kane Kwei: n mukaan, joka on keksinyt tämän uuden arkun tyylin, on tullut kansainvälinen viittaus tähän taiteeseen. Eräitä sairauksia, kuten Ebolaa, voidaan levittää hautausmaailman tavoin, kuten kuolleiden koskettamiseksi. Turvalliset hautaamat voidaan kuitenkin saavuttaa yksinkertaisilla menettelyillä. Esimerkiksi jos sukulaiset näkevät kuolleiden kasvot, ennen kuin laukut on suljettu ja valokuvia otetaan haluttaessa, heikentää merkittävästi tartuntariskiä ilman, että heihin kohdistuu voimakkaasti.
 
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com