Pekan poika rakensi talon


 

 

Kun Pekka oli nuori ja tarvitsi lainaa pankista rakentamiseen niin kyllä ainoa vaihtoehto oli varata aika pankkiin ja mennä hattu kädessä pankinjohtajan juttusille. Nyt kun pojalla oli talonrakennus menossa niin oli lainaakin anonut ihan verkkopankissa. Ja sieltä se hoiti kaikki lainannostot ja rakennusmiesten palkat.
Rakennustarvikkeetkin tilasi netistä ja maksoi saman tien verkkopankissa. Oli pojalla onneksi talontekijänä pätevä rakennusliike. Kyllä näki työtahdista ja työnjäljestä, että olivat rakennusalan ammattilaisia. Ei paljoa poikaa itseä näkynyt varsinaisissa rakennushommissa, ihan suotta oli siis Pekka puukon terät teroittanut ja vasaran kaivanut esille. Kyllä työkalut täytyy olla kunnossa kun taloa tehdään. Monesti tarvii puukkoa pieniin hienosäätöihin ja silloin täytyy puukon terät olla hyvin teroitettu. Nuokin puukot kun oli poika saanut Pekalta lahjaksi, ei paljoa parempia lahjoja voi mies toivoa kuin tyylikkäät, kestävät ja terävät lahjapuukot. Kaiken muun lisäksi lahjapuukot ovat vielä sellaisia että ne kestävät vielä jälkipolvillekin toisin kuin vaikka joku viinapullo, josta ei ole juhlaillan jälkeen enää mitään jäljellä.
Omakotitaloissa kun ei ole isännöitsijää katsomassa päältä miten homma toimii. Joten se vastuu jää kokonaan talon omalle isännälle.
Suomessa on noin 2500 päätoimista isännöitsijää, jotka työskentelevät 800:ssa alan yrityksessä. Isännöitsijä johtaa asunto-osakeyhtiön tai kiinteistöyhtiön operatiivista toimintaa. Asunto-osakeyhtiölain mukaan isännöinnin tehtävänä on huolehtia siitä, että yhtiön kirjanpito on lainmukaista ja että yhtiön varainhoito on luotettavaa. Tarkemmin toimenkuva määritellään tapauskohtaisesti yhtiön ja isännöisijän välisellä sopimuksella. Kiinteistöliitto suosittelee jäsenilleen ja myös muille auktorisoitujen ISA-isännöitsijöiden käyttöä. Eri puolilla Suomea on paljon päteviä isännöintitoimistoja kuten Senäjoella KMN-Palvelut www.kmn.fi.
Tärkeintä rakennustyössä on kuitenkin että työt tehdään huolella ja suunnitelmien mukaan. Niin paljon sitä nykyään näkee noita hometaloja, että ei kyllä tarvisi enää yhtään lisää rakentaa. Juuri vähän aikaa sitten oli melkein naapurissa tapaus, jossa löysivät hometta kellarista ja piti ensin tehdä suuren luokan purkutyöt ja sitten tilata erikoispuhdistus -palvelu paikalle. Siinä sitten homepuhdistus -miehet putsasivat kasvustoja pois kivirakenteista kaiken maailman vehkeillä ja erikoispuhdistus aineilla. Varmasti ei ole halpaa lystiä tuollainen homepuhdistus. Kyllä olisi ollut fiksumpaa jo aikaisemmin tarttua ongelmaan niin ei olisi tarvinnut noin isoa projektia tehdä tuon kanssa.
Sitten jos miettii että joskus haluavat tuosta pois muuttaa ja asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi niin kyllähän tuollaiset projektit varmasti vaikeuttavat hommaa. Aikaa vaikeaa on kiinteistön myynti kun pitää kuitenkin rehellisesti kertoa kaikista homeongelmista jos sellaisia on ollut. Ihan erilaista olisi terveen talon myynti ja sen kyllä varmasti tietää myös jokainen kiinteistönvälittäjäkin. Hyviä kiinteistönvälittäjiä löytyy onneksi joka kaupungista.
Eräs sukulaismies osti jokunen vuosi sitten talon itselleen Oulusta ja ihan ensimmäisenä joutui tekemään täyden kylpyhuoneremontin eli purkamaan pois vanhat laatoitukset, vesieristeet ja sitten tekemään uudet. Kyllähän se vähän syljettää kun pitää juuri ostetussa talossa ensin alkaa purkutöihin ja sitten etsimään internetistä tekijää hakusanoilla laatoitus Oulu. Mutta hyvin se loppujen lopuksi meni ja talon myyjä osallistui kustannuksiin, joten kaikki olivat tyytyväisiä lopuksi.
 
 

 
 
Sähköasennus
Kun tarvitset pätevää sähkömiestä tekemään sähköasennus -työt.
 
Pahin kosteusuhka talolle tulee tietysti ylhäältä päin sateen muodossa. Siksi pitää talossa olla hyväö katto ja toimivat sadevesikourut sekä syöksyt ja kaivot. Pakollisia ovat myös lapetikkaat ja kattotikkaat, jotta nuohooja pääsee omat työnsä tekemään. Eikä siinäkään vielä kaikki, myös lumiesteet pitää oikeissa kohdissa olla.
Rännit ja sadevesikourut
sadevesijärjestelmiin ja kattoturvatuotteisiin erikoistunut yritys.
 
Tavalliset ihmiset puhuvat yleensä nosturista, mutta alan ammattilaisille se on nimeltään kurottaja. Eli siis laite, jota käytetään rakennustyömailla painavien tavaroiden siirtelyyn ja lastaukseen sekä myös kattotuolien paikalleen nostamiseen. Monesti samasta yrityksestä saa myös muuta konevuokrausta, kuten pyöräkuormaajat ja Avant pienkuormaajat. 
Kurottajapalvelu Helsinki ja Avant sekä pyöräkuormaaja vuokraus
Kurottajapalvelut pääkaupunkiseudulla.
 
Lattialämmitys on yksi mukavimmista lämmitysmuodoista. Lämpö jakaantuu tasaisesti joka kohtaan huonetta. Lattialämmitys on fiksuinta tehdä vesikiertoisena, koska tällöin voi tulevaisuudessa helposti vaihtaa veden lämmitysmuotoa, eikä koko järjestelmää tarvitse vaihtaa.
Lattialämmitys Salo
Warmia- ja Coolia -edustaja alueella Salon seutu, Paimio ja Somero.


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com