Pekka ja internet -pankki


 

 
Aina oli Pekka laskunsa ajallaan maksanut ja niin kätevästi se aina kävi pankin tiskillä. Siellä oli kauniita nuoria pankkivirkailijoita. joiden kanssa oli mukava asioida. Sitten ne joskus vuosituhannen alussa alkoivat väkisin tyrkyttää sellaisia internet pankkitunnuksia, voisi kuulemma hoitaa pankkiasiat netissä omalla kotikoneella. Kysyin, että missä internetissä ja mikä kotikone, sellainen tietokoneko ? Olettivat, että joka kodissa olisi sellainen. Piti ihan kääntyä pojan puoleen ja se esitteli internetiä omalla tietokoneellaan. Näytti miten Googleen kirjoitetaan hakusana ja sitten hakukone anta hakutuloksia ympäri internetiä olevilta sivuilta. Kysyin, että miten se Google hakukone tietää näyttää juuri oikeat hakutulokset.
Ei kuulemma ihan aina osaakaan, mutta monilla sivuilla on hakukoneoptimointi ja Google mainonta hoidettu niin hyvin, että ne näkyvät heti hakutulosten alussa kun ihminen tekee Google haun. Piti sitten pyytää lisäselvitystä, että mitä se hakukoneoptimointi ja Google optimointi oikein on ? Ovat kuulemma sellaisia asioita, joiden avulla pääsee sinne hakukoneen tulosten alkupäähän. Hakukoneoptimointi hinta on edullisempi kuin Google mainonta hinta. Tämä jälkimmäinen eli hakukonemainonta on sellaista, jossa nettisivujen omistaja maksaa Googlelle siitä, että saa omat sivunsa näkymään hakutulosten kärkipäässä. Mutta koska jokaisesta klikkauksesta pitää maksaa erikseen niin laskua kertyy nopeasti aika paljonkin. Toki mainontaa voi rajoittaa asettamalla päiväbudjetin, mutta silloin tietysti käy niin, että kun budjetti tulee täyteen niin mainoksia ei enää näytetä. Tällöinhän näkyvyys ei ole jatkuvaa. Sen sijaan hakukoneoptimoinnilla sivujen sijoitusta nostetaan Googlen orgaanisissa hakutuloksissa ja kun hyvä näkyvyys saavutetaan niin sivut näkyvät kärkipaikoilla jatkuvasti, eikä jokaisesta klikkaukseta tarvitse maksaa erikseen. Senpä takia moni yritys onkin alkanut panostaa enemmän juuri hakukoneoptimointiin. Aiheesta voi lukea lisää esim. osoitteessa www.pureweb.fi
Engalnninkielisiä artikkeleita samasta aiheesta SEO (eli search engine optimization) löytyy mm. osoitteista www.sciencepad.org ja www.search-engine-optimization-seo.net

 


 


 
 
 
Eli pelkästään isolla rahalla ei pääsen kärkipaikoille hakutuloksissa. Eikä niitä tuloksia kukaan ihminen järjestä, se olisi liian suuri työ ihmisten tehtäväksi. Tietysti rahalla saa näkyvyyttä Google mainosten avulla, mutta jokainen klikkaus maksaa.
Hakukoneoptimointia
Hakukoneoptimointi tarkoittaa tiettyjen asioiden parantelua nettisivuissa, mikä parantaa sijoitusta hakutuloksissa.
 
Ja joka oikein hyvin tuntee Googlen algoritmin niin pystyy huomattavasti parantamaan omien sivujensa näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa. Kärjessä olevat sivut eivät ole siellä mitenkään vahingossa.
Google optimointi

Google -optimointi on siis kasa toimenpiteitä, joilla parannetaan sivujen sijoitusta hakutuloksissa halutuilla hakusanoilla.  
Tässä yhteydessä usein puhutaan black hat ja white hat -optimoinneista. Ensimmäinen on vähän arveluttavampaa tekniikkaa, joka yleensä johtaa hakukoneen rangaistukseen eli sijoitusta pudotetaan tai sivut jopa poistetaan kokonaan tuloksista. Jälkimmäinen taas on ihan suositeltu tapa, jota oikea asiantuntija käyttää.
Hakukoneoptimointi
Ja tietysti näiden välissä on vielä niin sanottu Harmaa Hattu -tekniikka.
 


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com