Autot


 

 
Poika kertoi Pekalle, että hoitaa monesti pankkiasiat ja monet muut vastaavat omassa autossaan. Asensivat hänelle autokorjaamolla kaikki laitteet valmiiksi, joten poika pääsee internettiin joka paikassa missä vain sattuu autollaan olemaan. Kehui poika muutenkin, että on hyvä autohuolto paikka. Jakopääremontinkin tekivät melkein puolta halvemmalla kuin keskustassa oleva toinen autokorjaamo. Sama firma omistaa kuulemma useammankin autohuolto paikan, niillä on autokorjaamo Tammisaari -nimisessä paikassa ja lisäksi on autokorjaamo Korpilahti -suunnalla. Joten jos niillä osaamista riittää Tammisaaressa ja Korpilahdella niin varmasti niiltä auton korjaus hoituu täälläkin päin Suomea.
Toisaalta on myös aika paljon niitä ihmisiä, jotka eivät autoaan vie korjaamolle vaan hoitavat ehdottomasti itse kaikki auton korjaukseen liittyvät työt. Varaosat saa kuitenkin kätevästi monesta kaupasta tai vielä laajempi valikoima löytyy nettikaupoista. Yksi hyvä paikka turboahtimien hankintaan on www.vauhtiputka.fi/tuoteryhma/931784

Mikähän muuten oli maailman ensimmäinen auto?
Maailman ensimmäisenä autona pidetään yleensä ranskalaisen Josef Cugnot`n maansa armeijalle vuonna 1769 suunnittelemaa ja rakentamaa kolmipyöräistä kulkuneuvoa. Painavan puisen ja metallisen auton, suuren vesisäiliön ja kuljettajansa liikuttamiseen vaadittavan energian tuotti höyrykone. Auton etupyörän edessä olevaa vesisäiliötä kuumennettiin, jolloin astiassa höyrypaine kasvoi ja riitti liikuttamaan mäntää, joka työnsi etupyörää eteenpäin.
Autohistorian seuraava suuri edistysaskel syntyi seuraavan vuosisadan loppupuolella Saksassa. Nykyisen Mercedes-Benzin perustaja Carl Benz onnistui kehittämään vuonna 1885 toimivan polttomoottoriauton. Bensamoottorin nopeaan kehitykseen vaikuttivat myös saksalaisten Gottlied Daimlerin ja Nicolaus Otton oivallukset ja panokset sekä aivan uuden moottorityypin keksijän Rudolf Dieselin työ diesel-moottorin kehittäjänä.
 

Kaivinkone Englannista
Aika moni on ostanut itselleen käytetyn kaivinkoneen ulkomailta, hyvin usein Englannista. Sieltä kun saa hyväkuntoisia koneita aivan pilkkahintaan Suomen hintatasoon verrattuna. Ja kun laittaa asialle vielä osaavan välittäjän niin itse pääsee melko pienellä vaivalla. Välittäjä hoitaa paperisodan ja järjestää myös rahdin.

Joka syksy ja kevät se on autoilijalla edessän. Renkaat vaihtoon ja jokusen vuoden välein uusien hankintakin puraisee. Käytöstä riippuen sakkoraja tulee vastaan 3-5 vuoden välein ja hyvä se on vaihtaa renkaat jo ennen sakkorajaa, jos siis omaa henkeään arvostaa. Talvella on vähemmän liukasta uusilla renkailla ja kesäisin vesiliirron riski pienenee huomattavasti uusien renkaiden myötä.
Kesärenkaat, talvirenkaat, renkaiden vaihto, Helsinki
Meiltä saat myös rengastyöt ja aluvanteet.
 
Toinen pakollinen asia automiehille ja -naisille on määräaikaishuollot ja joskus pitää huoltoja tehdä niiden välilläkin. Jakopäärempat ja katsastukset suun muut tulevat vastaan aina silloin tälllöin. Onneksi korjaamoja löytyy ja pienellä etsimisellä jokainen toivottavasti löytää itselleen sopivan ja luotettavan autohuolto -kumppanin.
Autohuolto Kemi
Edullinen ja ammattitaitoinen autohuolto Kemissä, huollot pitkällä kokemuksella ja varmalla osaamisella.
 
Toiset taas tykkäävät rassata autojaan itse ja sellaisilla tyypeillä onkin yleensä tallissa joku vanhempi menopeli, jonka kanssa aikaa vietetään.
Tarinoita vanhan V8-auton omistajalta
Kaikenlaiseen sitä voikin törmätä kun omistaa vanhemman puoleisen jenkkivehkeen.


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com