Pankin tunnuslukulaite


 

 
Ja sitten kun Pekka oli saanut kalliin älypuhelimen ostettua niin kertoivat pankista, että se ei olisikaan ollut pakollinen. On kuulemma tulossa sellainen taskulaskimen näköinen tunnuslukulaite. Väkisinkin alkaa pieni ihminen miettimään, että kukahan tuonkin kaiken lystin maksaa. Ei ole montaa vuotta siitä kun Pekka osti itselleen uuden taskulaskimen. Sekin oli vaikea löytää, ei kuulemma kukaan enää nykyään osta sellaisia koska tietokoneella ja puhelimella hoituu samat asiat.
Pekalle tuo tietokoneen käyttö on ihan sähköasennusta vastaavaa työtä, ei pidä ihmisen omin päin alkaa tuollaista tekemään. Kyllä pitää olla pätevä sähkösuunnittelija joka suunnittelee työn ja sitten pätevä sähköasentaja joka tekee sen työn. Serkkupoika on alan miehiä, sen hommia on sähkösuunnittelu Turku -nimisessä paikassa ja työnantajan alaa siis sähkösuunnittelu. Siellä ne päivät pitkät tekevät suunnitelmia siitä miten sähköt vedetään eli ei niillä oikeastaan muuta työtä ole kuin sähkösuunnittelu. Eivät itse edes asenna johtoja ja pistorasioita, kunhan vaan piirtävät kuvat ja muut tekevät varsinaisen sähkötyön.
Itse ainakin tykkään että pätevä sähkömies osaa kyllä suunnittelun lisäksi myös tehdä tarvittaessa asennuksetkin. Yksi hyvä on ainakin http://www.tellux.net/. Hoitaa myös valaistussuunnittelun jos sellaiselle on tarvetta.
Mutta sähkön käytön suhteen Pekka on aina ollut säästäväinen mies. Samoin veden. Kyllä vedensäästö on sellainen asia, mistä jokaisella olisi opittavaa. Isoissa kerrostaloissa siihen panostetaan taloyhtiön puolesta, mutta kyllä ihan omakotitalossakin pitäisi osata vedensäästö ja sähkönsäästö -asiat. Pekka itsekin osasi ne jo muutenkin aika hyvin, mutta tuttu mökkitalkkari kun kävi vähän auttelemassa uuden tekniikan kanssa niin se antoi vielä lisävinkkejä, miten sähkölaitteita kannattaa käyttää. Kaveri on varmasti mukavin mökkitalkkari Lempäälä -seudulla.
 

 
 
 - Hyötypalveluita, suosittelemme -
 
Onko sinulle käynyt näin: Otat hyvän asennon sohvalla telkkarin ääressä niin eiköhän ala kuva pätkimään. Sitten vaan tikkaat seinälle ja antennia säätämään henkensä kaupalla. Jätä TV-antennin korjaus ammattilaiselle tai tilaa joku vähemmän häiriöherkkä systeemi, kuten satelliittilautanen tai kaapeli-tv.
Antenniasennus Joensuu
Kokenut antenni- ja elektroniikka-alan ammattilainen Joensuussa.

 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com