Pankin tunnuslukulaite


 

 
Ja sitten kun Pekka oli saanut kalliin älypuhelimen ostettua niin kertoivat pankista, että se ei olisikaan ollut pakollinen. On kuulemma tulossa sellainen taskulaskimen näköinen tunnuslukulaite. Väkisinkin alkaa pieni ihminen miettimään, että kukahan tuonkin kaiken lystin maksaa. Ei ole montaa vuotta siitä kun Pekka osti itselleen uuden taskulaskimen. Sekin oli vaikea löytää, ei kuulemma kukaan enää nykyään osta sellaisia koska tietokoneella ja puhelimella hoituu samat asiat. Sellaista on nykytekniikka.
Pekalle tuo tietokoneen käyttö on ihan sähköasennusta vastaavaa työtä, ei pidä ihmisen omin päin alkaa tuollaista tekemään. Kyllä pitää olla pätevä sähkösuunnittelija joka suunnittelee työn ja sitten pätevä sähköasentaja joka tekee sen työn. Serkkupoika on alan miehiä, sen hommia on sähkösuunnittelu Turku -nimisessä paikassa ja työnantajan alaa siis sähkösuunnittelu. Siellä ne päivät pitkät tekevät suunnitelmia siitä miten sähköt vedetään eli ei niillä oikeastaan muuta työtä ole kuin sähkösuunnittelu. Eivät itse edes asenna johtoja ja pistorasioita, kunhan vaan piirtävät kuvat ja muut tekevät varsinaisen sähkötyön.
Itse ainakin tykkään että pätevä sähkömies osaa kyllä suunnittelun lisäksi myös tehdä tarvittaessa asennuksetkin. Yksi hyvä on ainakin http://www.instosainio.fi/. Hoitaa myös valaistussuunnittelun jos sellaiselle on tarvetta.
Mutta sähkön käytön suhteen Pekka on aina ollut säästäväinen mies. Samoin veden. Kyllä vedensäästö on sellainen asia, mistä jokaisella olisi opittavaa. Isoissa kerrostaloissa siihen panostetaan taloyhtiön puolesta, mutta kyllä ihan omakotitalossakin pitäisi osata vedensäästö ja sähkönsäästö -asiat. Pekka itsekin osasi ne jo muutenkin aika hyvin, mutta tuttu mökkitalkkari kun kävi vähän auttelemassa uuden tekniikan kanssa niin se antoi vielä lisävinkkejä, miten sähkölaitteita kannattaa käyttää. Kaveri on varmasti mukavin mökkitalkkari Lempäälä -seudulla.
 

 
 
 - Hyötypalveluita, suosittelemme -

Kuoret älypuhelimeen
Nykyään ihmiset ovat jo oppineet suojaamaan puhelimensa sitä varten tehdyillä puhelimen kuorilla. Eniten noissa ihmisiä ärsyttää se, että jokaiseen puhelinmalliin joutuu ostamaan aina uudet kuoret, ne kun ovat ihan mallikohtaisia. Toisaalta kun miettii, että kuoret eivät paljoa maksa puhelimeen verrattuna niin ehkäpä sen sitten kestää. Edullisia ja tyylikkäitä kuoria löytyy netistä www.mobiilitarvike.fi, Valinnanvaraa riittää niin värien kuin puhelinmallien suhteen. Kannattaa tosiaan muistaa, että ostaa juuri tasan omaan puhelinmalliin tarkoitetut suojakuoret. Vähän eri mallimerkinnällä varustettu kännykkä kun voi olla täysin eri kokoinen ja mallinen kuin melkein saman niminen puhelin. Esimerkiksi Huawei Honor 9 kuoret löytyvät https://www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=44751/ ja melkein samannimiseen vanhempaan malliin Huawei Honor 8 kuoret taas ovat osoitteessa https://www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=33313/.

Muuta pientä usein käytettävää tekniikkaa ovat taskulamput ja nykyään myös erittäin paljon otsalamput. Muutama vuosikymmen sitten otsalamppuja käyttivät vain suunnistajat yösuunnistuksessa, mutta sittemmin myös muut ihmiset ovat keksineet otsalamppujen kätevyyden monissa arjen askareissa ja liikunnassa. Taskulamppujahan on aina tarvittu Suomen pimeässä talvessa. Paljon nuo ovat kehittyneet, nykyään Nitecore valmistaa erittäin kestäviä ja laadukkaita lamppuja, joilla on pitkä takuu sekä monissa malleissa plussana ladattava akku. Nitecore tuotteita voi ostaa netistä https://ledstar.fi/. Kauppiaat ja muut jälleenmyyjät saavat tuotteita suoraan maahantuojalta https://suomenturvallisuustuote.fi/.
 
Onko sinulle käynyt näin: Otat hyvän asennon sohvalla telkkarin ääressä niin eiköhän ala kuva pätkimään. Sitten vaan tikkaat seinälle ja antennia säätämään henkensä kaupalla. Jätä TV-antennin korjaus ammattilaiselle tai tilaa joku vähemmän häiriöherkkä systeemi, kuten satelliittilautanen tai kaapeli-tv.
Antenniasennus Joensuu
Kokenut antenni- ja elektroniikka-alan ammattilainen Joensuussa.

 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com