Teatterin historiaa


 

 
Kreikkalaiset kehittivät teatteriin myös käsitteet dramaattinen kritiikkiä ja teatterin arkkitehtuuri. Näyttelijät olivat joko amatööri tai parhaimmillaan semi-ammattilainen. teatteri antiikin Kreikka koostui kolmesta draama: tragedia, komedia, ja satyr pelata. 
https://teatterimatka.fi/lahti/
https://teatterimatka.fi/kouvola/
https://teatterimatka.fi/lappeenranta/

Alkuperä teatteri antiikin Kreikassa, Aristoteleen (384-322 EAA.), ensimmäinen teoreetikko teatteri, löytyy festivaaleja, että kunnia Dionysos. Esityksiä annettiin vuonna puoliympyrän elokuvateatteria leikataan rinteillä, joka pystyy istuimet on 10 000–20 000 ihmistä. 
Vaihe koostui tanssi lattia (orkesteri), pukuhuone ja kohtaus-rakennuksen ala (skene). Koska sanat olivat tärkein osa, hyvä akustiikka ja selkeä toimitus oli ensiarvoisen tärkeää. Toimijat (aina miehiä) käyttivät naamioita aiheellista merkkiä he edustivat, ja jokainen voi pelata useita osia 
Ateenan tragedian—vanhin säilynyt muodossa tragedia—on eräänlainen tanssi-draama, joka muodostuu tärkeä osa teatteri-kulttuurin kaupunki-valtio.Ottaa syntyi joskus aikana 6. vuosisadalla EKR., se kukallinen aikana 5. vuosisadalla EAA (lopusta, josta se alkoi levitä koko kreikkalaisen maailman), ja edelleen suosittu alkuun saakka Hellenistisen ajan. 
Ei tragedioita alkaen 6. - luvulla EAA, ja vain 32 enemmän kuin tuhat suoritettiin aikana 5. vuosisadalla EKR. on säilynyt.[14] Meillä on täydelliset tekstit säilynyt Aiskhylos, Sofokles ja Euripides. alkuperä tragedia edelleen epäselvä, mutta 5. vuosisadalla EKR. se oli institutionalisoitu kilpailuihin (agon) järjestetään osana juhlat juhlii Dionysos (viinin jumala hedelmällisyyden). 
Koska kilpailijat Kaupungin Dionysia's kilpailu (arvostetuimmista festivaaleilla vaiheessa draama) kirjailijat olivat esitettävä fallotin soittaa (vaikka yksittäisiä teoksia ei välttämättä liitetty tarina tai teema), joka yleensä koostui kolmesta tragedioita ja yksi satyr pelata.suorituskykyä tragedioita Kaupungin Dionysia voi olla alkanut jo 534 EAA; viralliset asiakirjat (didaskaliai) alkaa 501 EAA, kun satyr pelata otettiin käyttöön. 
Useimmat Ateenan tragedioita dramatisoida tapahtumia kreikkalaisesta mytologiasta, vaikka Persialaiset—joka vaiheessa Persian vastauksena uutinen, niiden sotilaallisen tappion Taistelussa Salamiin vuonna 480 EAA—on merkittävä poikkeus elossa draamaa. Kun Aiskhylos voitti ensimmäisen palkinnon Kaupungin Dionysia vuonna 472 EAA, hän oli kirjoittanut tragedioita yli 25 vuotta, mutta sen traaginen hoito lähihistoria on varhaisin esimerkki draama hengissä. yli 130 vuotta myöhemmin, filosofi Aristoteles analysoi 5th-luvulla Ateenan tragedian vanhin säilynyt työtä dramaattinen teoria—hänen runouttaan

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com