Siivouspalvelu


 

 
Yhä useampi haluaa kotiinsa ulkopuolista siivouspalvelua joko säännöllisesti tai ainakin joskus. Kertaluonteista kotisiivousta käytetään esimerkiksi juhlien lähestyessä, iloisen perhetapahtuman yhteydessä, sairaus- ja tapaturmatilanteissa tai vaikkapa siivouslahjakorttina ystävälle.
Säännöllistä kotisiivouspalvelua hankkivat muun muassa kiireiset lapsiperheet, joissa molemmat vanhemmista työskentelevät kodin ulkopuolella. Toisen suuren käyttäjäryhmän muodostavat vanhukset, vammaiset ja pitkäaikaissairaat. Siivouspalveluja löytyy joka paikkakunnalta, esim. Lahden seudulla palvelee Siivouspalvelu Lahti Crystalia crystalia.fi.

Siivouspalvelujen kysyntä on kasvussa lähes kaikilla toimialoilla ja niin myös kotisiivouksessa. Pelkästään kotisiivouksiin erikoistuneita pienyrityksiä on syntynyt lähinnä suurimpiin kaupunkeihin. Lähes kaikki siivouspalveluja tuottavat ja myyvät yritykset tekevät myös kotisiivouksia vaikka päätoimiala olisikin rakennus-, yritys- tai toimistosiivous.
Kotisiivous poikkeaa olennaisesti kaikista muista siivousympäristöistä siinä, että työskentely tapahtuu asiakkaan kotona yksityistiloissa.

Kotisiivouksen suosio lisääntyi huomattavasti 2000-luvun alussa, kun vuonna 2001 verotuksessa otettiin käyttöön nk. kotitalousvähennys. Tätä ennen siivouspalveluja kotiinsa tilasi lähinnä varakkaammat henkilöt. Siivousalalle syntyi nopeasti uusia pienyrityksiä, joille kotisiivous on tärkeä osa toimintaa.
Alan yritykset tarjoavat asiakkaille lukuisia eri siivousvaihtoehtoja. Voi tilata suursiivouksen tietyin väliajoin tai säännöllisen ylläpitosiivouksen pari kertaa kuukaudessa tai esimerkiksi vain ikkunan pesun tarvittaessa.

Siivouspalveluja tarjoavat yritykset suorittavat kertaluonteisen tai säännöllisen kotisiivouksen lisäksi tarvittaessa useita eri erikoistöitä, jotka vaativat tekijältään ammattitaidon lisäksi omat työmenetelmät, -välineet ja kemikaalit. Huonekalujen pesut, tiettyjen pintojen puhdistus ja vahaus sekä viime vuosina yleistynyt otsonointi kuuluvat näihin erikoistöihin. Otsonoinnilla pystytään raikastamaan tunkkaista hajua niin huoneilmastas kuin myös tavaroista. Epämielyttävän hajun alkuperä voi olla tupakan savu, home tai vaikkapa lemmikkieläimet. Erikoissiivoukset ovat hieman normaalia kotisiivousta kalliimpia.
  

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: United Way AC Finland, unitedwayac@unitedwayac.com